• loggo

   

Förändrad akut i Köping– endast en del av arbetet för en bättre vård

 

I en insändare i Västmanlands Television 10/9 framför Per Ågren, Mikael Peterson och Andreas Silversten (samtliga (S)) kritik mot förändringen av akutvården. Kritiken riktar sig mot regionfullmäktiges beslut den 13 februari att omvandla hälso- och sjukvården i Västmanland så att den bättre motsvarar befolkningens behov, använder ändliga resurser mer effektivt och utgör ett sammanhållet system där alla delar samverkar.

Till skillnad från vad som framförs i debatten handlar den pågående förändringen av verksamheterna i Köping om helhet i ett system. Vårt mål är att skapa en framtida långsiktigt hållbar hälso- och sjukvård för ALLA oss länsinnevånare.

Denna förändring kommer att vara genomförd 2029 och innebär att sjukdomstillstånd som kräver det stora sjukhusets resurser och kompetenser ska finnas i Västerås, oavsett var i länet man bor. Övrig vård ska ges så nära patienten som möjligt, vilket för Köpings del innebär att fler besök kommer att kunna genomföras planerat på dagtid i Köping, då resurser och lokaler styrs om till utökad dagverksamhet.

I Köping kommer innevånarna dessutom fortsatt ha tillgång till internmedicinsk akutsjukvård på dagtid alla dagar i veckan. Därtill kommer det också finnas övervakningsplatser för sviktande patienter. Detta för att få till ett hållbart system för länets alla patienter och för att ta till vara på den kompetens som finns i Köping.

Inom några månader kommer regionfullmäktige ta beslut om en plan för utveckling av byggnaderna på sjukhusområdet i Köping. Vi förstår att såväl Köpingsbor som socialdemokrater i länet känner låg tillit till att en sådan plan kommer att bli verklighet, då beslut rörande Köpings sjukhus historiskt främst rört begränsningar av verksamhet och då den tidigare beslutade planen inte till någon del verkställts under den period som Socialdemokraterna styrt regionens arbete.

Vi är fast beslutna om att snarast sätta i gång byggande och nödvändig renovering av sjukhusbyggnaderna i Köping till att bli ett fantastiskt närsjukhus. Vi tar ansvar för att sjukvården ska fungera idag och för nästa generation. I hela länet.

 

Malin Gabrielsson (KD), regionråd med ansvar för specialistsjukvård
Stephanie Bruksgård (M), regionråd med ansvar för personal och psykiatri
Lina Eriksson (L), regionråd med ansvar för primärvård

 

Detta är en insändarartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Västmanlands Television.
Vill ni skriva en insändare skickar ni den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Det går bra att skicka med bild (OBS bilden får ej vara upphovsrättsskyddad)
Ni får skriva insändare under signatur men redaktionen måste ha namn, adress och telefonnummer till skribenten.
Insändare av artikel omfattas av källskyddet enligt grundlag. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera det inskickade materialet.


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation