• loggo

   

Stryk nedläggning av akuten från utredningen!

 

Inför valet 2022 var alla regionpartier överens, ingen ville inte lägga ner akuten i Köping. Nu, ett år senare, är akuten i Köping nedläggningshotad. Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna i Region Västmanland måste hålla vad de lovade - lägg inte ner akuten i Köping.

Medicinakuten vid Köpings sjukhus är en av Sveriges bästa både gällande patientnöjdhet enligt en undersökning från SKR, och för vårdandet av stroke och hjärtstopp. Samtidigt står Sveriges mindre kommuner inför en åldrande befolkning där vårdbehovet kommer att öka. Ska Köping vara en kommun där våra äldre ska känna sig trygga måste vi också ha vården nära till hands, inte centrerad till Västerås.

 Att lägga ner akuten innebär inte bara att vården försämras, det påverkar samtidigt hela Köping med omnejd. Förutom att det blir ännu svårare att rekrytera läkare, sjuksköterskor och undersköterskor kommer arbetstillfällen lokalt att försvinna. Inte bara i vården utan alla jobb runt om akuten i form av transporter, installationer och andra tjänster. Samtidigt försvårar det också nyetableringar av olika företag där en akut måste finnas till hands. Det här är inte minst ett hårt slag mot näringslivet i vår del av länet.

 Vi Socialdemokrater har i regionpolitiken och i Köpings kommun alltid arbetat för att utveckla akuten. Vi behöver mer tillgänglig vård och bli attraktivare arbetsgivare i en tid när det är personalbrist i alla sjukvårdsyrken. Väljer man trots det att gå vidare med förslaget lär det riskera patientsäkerheten och leda till att invånare i våra grannkommuner får ännu längre till sjukhuset.

I dagsläget vill Moderaterna med stöd av SD i Region Västmanland måla upp det här som om det bara handlar om ett tjänstepersonsförslag. Men vi vet bättre. Genom att inte gå ut och säga “vi vill stryka förslaget” kan man skylla på tjänstepersoner hela vägen fram till januari när besparingsförslaget i Region Västmanland ska fattas. Vi Socialdemokrater i Köping kommer att arbeta mot det här förslaget hela vägen från utredning till beslutet är på bordet. För att invånarna i Köping och vår del av länet förtjänar bättre!

 

Per Ågren, Kommunstyrelsens ordförande (S)
Shpetim Pirraku, ordförande för Socialdemokraterna i Köping.

 

Detta är en insändarartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Västmanlands Television.
Vill ni skriva en insändare skickar ni den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Det går bra att skicka med bild (OBS bilden får ej vara upphovsrättsskyddad)
Ni får skriva insändare under signatur men redaktionen måste ha namn, adress och telefonnummer till skribenten.
Insändare av artikel omfattas av källskyddet enligt grundlag. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera det inskickade materialet.


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation