• loggo
  • 202104
  • 4

   


Visitationen avslutas på söndag med en gudstjänst i Köpings kyrka. Gudtjänsten går att följa direkt här i Västmanlands Television med start klockan 11.00.


Vill du vara med och skapa en unik bakelse till minnet av Köpingsbördiga Agda Östlund. En av de fem första kvinnorna i Sveriges riksdag? Ja, då har du alla möjligheter nu.


Region Västmanland utlyser nu ett nytt filmstöd på upp till 20 000 kronor under namnet "Talent to watch". Syftet med stödet är att fånga upp ännu inte etablerade filmskapare i länet.


Bygdegårdsrörelsen växer. Det konstaterar Bygdegårdarnas Riksförbund som nu räknar in nära 1 500 bygdegårdsföreningar.


Den styrande politiska majoriteten i Köpings kommun, utnyttjar kommunens vetorätt och stoppar planerna på storskalig vindkraftsetablering vid Tretjärnsberget.


För att i större omfattning inkludera näringslivet i det brottsförebyggande arbetet har landets länsstyrelser tillsammans med Polisen, Brottsförebyggande rådet Brå och Svenskt Näringsliv tagit fram en guide som riktar sig till just näringslivet.


Nu från årsskiftet och kommande cirka tre månader, kommer huvudsakligen att ägnas åt planering och administrativa sysslor. Dessutom ska ett gemensamt platskontor etableras vid Eriksberg i Hallstahammar.


I måndags fattade länsstyrelserna i Västmanland, Dalarna och Örebro ett så kallat tilläggsbeslut som medger fortsatt jakt på ytterligare två vargar.

Sida 1 av 53

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation