• loggo

   

Lena Hallengren (S) kritisk till nedläggning av akutmottagningen

 

Beslutet att lägga ner akutmottagningen i Köping väcker starka reaktioner. Majoriteten i regionfullmäktige, bestående av M, KD, L och SD, röstade igenom förslaget trots kritik från oppositionen och oro från personal och invånare.

Nedläggningen innebär att drygt 100 arbetstillfällen försvinner och att all specialiserad akutvård i länet koncentreras till Västerås. Kritiker menar att detta ökar sårbarheten i sjukvården och försämrar tillgängligheten för invånare i Köping och angränsande kommuner.

Lena Hallengren, socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, besökte Köpings sjukhus för att träffa personal och sjukhusledning. Hon uttryckte stark kritik mot beslutet och de bristfälliga argumenten som presenterats. Oppositionen menar att underlaget för beslutet är vagt och att processen har varit forcerad. Många frågor om konsekvenserna av nedläggningen har lämnats obesvarade.

I morgon fredag kommer vi att gräva djupare i frågan och lyfta fram fler röster och perspektiv. Vi kommer också att försöka få svar på de frågor som fortfarande hänger i luften.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation