• loggo

   

KAK-kommunerna klättrar i företagsklimatet

 

De tre kommunerna i Västra Mälardalen – Kungsör, Arboga och Köping – har alla förbättrat sina positioner i Svenskt Näringslivs årliga företagsklimatranking som presenterades på onsdagen.

Kungsör fortsätter att dominera i länet och har nu klättrat hela sju placeringar till en imponerande 16:e plats av landets 290 kommuner. Kommunen har genomfört en imponerande resa sedan 2016 då den låg i bottenträsket. Idag är Kungsör inte bara en av Sveriges främsta kommuner för att driva företag utan har även utmärkt sig i en specifik kategori.

Arboga har gjort den största förbättringen i regionen och har klättrat hela 49 placeringar till plats 166. Även Köping visar positiva tecken och har förbättrat sin position med åtta placeringar till plats 276. Det är första gången på många år som Köping ser en uppåtgående trend i rankingen.

Svenskt Näringslivs ranking baseras på enkätsvar från över 32 000 företagare och kompletteras med statistik från SCB och UC. I Västra Mälardalen har 265 företagare deltagit i undersökningen.

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation