• loggo

   

Rekordintresse för IT-utbildning lockar nya talanger

 

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) i Arboga fortsätter att expandera och rekrytera nya medarbetare. Det senaste året har intresset för Insteg IT-utbildningen varit större än någonsin. Med 447 sökande till endast 10 platser under den senaste ansökningsperioden vittnar om en stark attraktionskraft.

Behovet av IT-kompetens inom Försvarsmakten har ökat markant de senaste åren, till stor del på grund av det förändrade säkerhetspolitiska läget. Enbart FMTIS uppskattar att man behöver rekrytera omkring 600 nya IT-anställda.

För att möta den ökande efterfrågan på IT-personal och samtidigt locka talanger till en konkurrensutsatt bransch har FMTIS tagit fram Insteg IT. Programmet erbjuder nyrekryterade en unik möjlighet att kombinera teoretisk utbildning inom försvarets IT-område med praktisk erfarenhet. Under ett år får deltagarna både lön och anställning samtidigt som de får en gedigen introduktion till arbetet.

Konceptet har visat sig vara mycket framgångsrikt, och över 90 procent av de som genomfört Insteg IT väljer att fortsätta sin karriär inom Försvarsmakten. Utbildningen har dessutom bidragit till en ökad inflyttning till Arboga, där FMTIS har en stor verksamhet. Matilda Arnell är ett exempel på en av de många som valt att flytta till staden för att arbeta inom FMTIS.

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation