• loggo

   

Magdalena Andersson besökte sjukhuset i Köping

 

Två månader har passerat sedan regionfullmäktige klubbade igenom regionstyrelsens förslag om en omvandling av länets hälso- och sjukvård fram till 2029. Beslutet innebär att Köpings sjukhus mister sin akutvård och specialistinriktningar.

På onsdagen besökte Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson Köping. Hon mötte personalen på sjukhuset för att lyssna på deras oro och frågor om framtiden. Inbjudan kom från regionens oppositionsråd Kenneth Östberg (S). Personalen uttryckte starka farhågor om nedläggningens effekter på både patientsäkerheten och arbetsmiljön. De lyfte fram vikten av en fungerande akutvård och specialistkompetens i närområdet.

Andersson uttryckte sympati för personalens oro och bekräftade vikten av en god och tillgänglig vård i hela länet. Hon lovade att Socialdemokraterna kommer att fortsätta kämpa för att bevara Köpings sjukhus som ett akutsjukhus.

Beslutet om nedläggning har väckt starka reaktioner i Köping och regionen. Protester och namninsamlingar har arrangerats för att rädda sjukhuset.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation