• loggo

   

Västmanland tar fram ny utvecklingsstrategi

 

Region Västmanland arbetar med att ta fram en ny regional utvecklingsstrategi, den så kallade "Rusen". Syftet är att skapa en vision och en långsiktig plan för hur länet ska utvecklas till ett livskraftigt Västmanland år 2030.

I morgon kväll, tisdag 17 januari, bjuds Köpings medborgare in till ett dialogmöte på Folkets hus. På tisdag nästa vecka, 24 januari, är det Arbogas invånares tur att delta i dialogen i Medborgarhuset.

Dialogmötena är en del av ett större arbete med att samla in synpunkter från invånarna i Västmanland. Regionfullmäktige har ansvaret för att ta fram en utvecklingsstrategi, och uppdateringen sker i regel en gång mellan varje fullmäktigeval.

Huvudsyftet med dialogmötena är att få en samlad bild över regionens tillgångar, hur de nyttjas och hur regionen bör utvecklas. Det handlar bland annat om näringsliv och kompetensförsörjning, kollektivtrafik, markfrågor för bebyggelse och infrastruktur, besöksnäring med mera.

Regional utvecklingsstrategi kan i princip jämföras med kommunernas översiktplaner. Här ska framtidens behov säkerställas inom bland annat transportinfrastruktur och kollektivtrafiklösningar. Digitalisering, hållbarhet, miljö, forskning, innovationer och utbildning är ytterligare exempel på frågor som ryms inom strategin.

Rusen är styrande för regionen, och vägledande för länsstyrelsen, kommunerna, näringslivet, myndigheter, universitet och andra aktörer. Det gemensamma målet är en attraktiv region med en god ekonomisk tillväxt.

Om du vill veta mer om regionens utvecklingsarbete och den så kallade "rusen", finns mer information på region Västmanlands hemsida. Via hemsidan kan du också söka dig fram till "Invånardialog om framtidens Västmanland", där det finns möjlighet att svara på ett par frågor. Beredningen för Invånardialog ska redovisa sitt arbete till hösten.

  

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation