• loggo

   

Fler möjligheter att ta vaccin

 

Region Västmanland kraftsamlar för att få fler invånare att välja vaccination mot covid-19. Under vecka 11 håller 25 vaccinationsmottagningar i länet extra öppet för drop-in. Mobil vaccination kommer att ske på utvalda platser och informatörer finns på plats för att sprida kunskap om vaccinationen, skriver regionen i ett pressmeddelande.
Det ska vara enkelt att vaccinera sig. Drop-in och helgöppet gör det lätt att vaccinera sig om man saknar en dos eller inte har vaccinerat sig ännu, säger Mikael Sars, vaccinationssamordnare Region Västmanland.
Även om pandemin går in i en ny fas är en hög vaccinationstäckning fortsatt viktig för att skydda sig själv och andra mot nya virusvarianter.
Vi vill öka vaccinationstäckningen ytterligare, framförallt bland personer som är under 40 år där andelen vaccinerade är lite lägre. Det kan komma andra varianter än omikron i framtiden och därför är det viktigt att ha ett skydd av vaccination under lång tid framöver, avslutar Mikael Sars.

Onsdag den 16 mars kl.17-20 och lördag den 19 mars kl.10-14 kan man vaccinera sig på 25 vaccinationsmottagningar i Västmanland utan att boka tid.
Köping:
Achima Care vaccinationsmottagning, Glasgatan 5
Byjordens vaccinationsmottagning, Big Inn

Arboga:
Grindberga vaccinationsmottagning, Österled 30
Åbågen vaccinationsmottagning, Österled 30

Kungsör:
Kungsör vaccinationsmottagning, Torsgatan 12 A

Hallstahammar:
Hallstahammar vaccinationsmottagning, Vegagatan 1

Mer info och fler platser i Västmanland finns att se på 1177.se

I anslutning till ishockeymatchen i Västerås där VIK möter MoDo på måndagen den 14 mars kommer den mobila vaccinationen finnas på plats för att erbjuda vaccination före matchen. Under onsdagen, torsdagen och lördagen kan man vaccinera sig på Erikslunds shoppingcenter i Västerås.
Flerspråkiga informatörer kommer att befinna sig på utvalda platser i Västerås, Fagersta och Köping under hela veckan för att samtala om vaccin, covid-19 och mer praktiska frågor runt vaccinationen.

(Region Västmanland)


 
 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation