• loggo

   

Nya övningsfältet i Hallstahammar får klartecken

 

Kommunfullmäktige i Köping och Arboga har beslutat att godkänna satsningen på en ny brandstation med övningsfält vid Eriksberg i Hallstahammar. Därmed har samtliga sex medlemskommuner i Räddningstjänsten Mälardalen gett klartecken till investeringen på totalt 200 miljoner kronor.

Den nya brandstationen ska även ersätta deltidsstationerna i Hallstahammar och Kolbäck, och kommer att ha en beredskapsstyrka dygnet runt. Den kommer också att hysa Region Västmanlands ambulansverksamhet för närområdet.
Bygget beräknas starta före årsskiftet, och den nya brandstationen beräknas stå färdig under 2025.
Byggnaden kommer att förses med solpaneler och andra miljövänliga lösningar. Räddningstjänsten Mälardalen har som mål att vara klimatneutralt till år 2030.

Besluten i Köping och Arboga är en viktig milstolpe för projektet. De innebär att Räddningstjänsten Mälardalen nu kan gå från plan till handling.

"Det är glädjande att samtliga medlemskommuner nu har gett sitt medgivande till projektet. Det är en viktig investering i den räddningstjänst som vi behöver i Mälardalen", säger Christer Ängehov, chef för Räddningstjänsten Mälardalen.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation