• loggo

   

Kultur- och Fritid införlivas i Utbildningsförvaltningen

 

Köpings kommunfullmäktige beslutade i måndags att Kultur- och Fritidsförvaltningen ska införlivas i Utbildningsförvaltningen från årsskiftet.
Beslutet är en del av den större organisationsförändring som utreddes och beslutades under 2018 och som trädde i kraft 1 januari 2019. I grova drag innebar det att antalet förvaltningar bantades ner från tio till sex.
Under våren 2021 genomfördes en utredning av dåvarande kultur- och folkhälsoförvaltningen. Den gav sedermera vid handen att nämnd- och förvaltning bytte namn till Kultur- och Fritid, samt att en intern omorganisation inom förvaltningen genomfördes där en verksamhetschef anställdes under förvaltningschefen. Förvaltningen har sen 2022 haft en delat förvaltningschef med utbildningsförvaltningen.
Enligt David Schanzer-Larsen, som själv är nytillträdd kommunchef, kommer inte förändringen att medföra några större konsekvenser för tjänstepersonerna.
Från den 1 januari 2024 ska den nya organisationen träda i kraft. Fortsättningsvis blir det två nämnder - Utbildningsnämnden och Kultur och Fritidsnämnden med respektive budget. Men alltså bara en förvaltning. Inom kort kommer en ny förvaltningschef för den "nya" Utbildningsförvaltningen att utses.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation