• loggo

   

Köping Stars får spansk coach

 

Ung, energisk och passionerad baskettränare. Så beskrivs Köping Stars nya coach, spanjoren Gabo Loaiza, som nu efterträder Torbjörn Gehrke som lämnar klubben efter tre år.

Gabo Loaiza har denna säsong varit coach i SBL-konkurrenten Umeå BSKT, men väljer att flytta söderut redan 1 maj:

– I Köping finns den perfekta omgivningen och organisationen för att fortsätta bygga en solid basketverksamhet, säger en glad Gabo Loaiza i en kommentar.

Köping Stars har med valet av den 28-åriga spanjoren slutfört en omfattande rekryteringsprocess för ny coach efter Torbjörn Gehrke.

– Vi startade för flera månader sedan och fastnade tidigt för sex meriterade kandidater, säger Stars klubbordförande Peter Seger.

De sex kandidaterna skalades efter intervjuer ned till fyra som djupintervjuades och därefter till två med fysiska möten.

– Valet av Gabo passar väl in med våra mål och visioner, säger Peter Seger. Vi får energisk ung man, som vill jobba hårt och som tänker på såväl laget som klubben.

Gabo Loaiza har som redan nämnts varit huvudcoach i Umeå BSKT denna säsong. Året dessförinnan var han klubbens assisterande coach.

Han började redan 2013 som ungdomscoach i sina spanska hemstad San Fernando, kom senare att coacha ungdomslag i Barcelona och seniorlag i spanska fjärdeligan. Det blev flytt till Sverige och coachuppdrag i Wetterbygden i såväl SBL som Superettan. Senare en basketsväng tillbaka till Spanien innan Gabo Loaiza 2022 landade i Umeå, först som assisterande coach och som huvudcoach under årets säsong.

Stefan Ståhlmalm, i Köping Stars, är glad över att kunna knyta Gabo Loaiza på ett kontrakt 1+2 till föreningen:

– Han sprider verkligen energiska vibbar som svarar upp mot vår vision att ”sikta högre”. Med den gedigna bakgrunden att träna basketungdomar vill och kan Gabo utveckla talanger – något som verkligen passar in för våra unga spelare som fått smaka på SBL-spel under säsongen. Han har förmågan och erfarenheten att få spelare att höja sig på planen.

Gabo Loaiza själv säger:

– Köping Stars har en stor potential att utveckla såväl laget som Köping till en spännande basketort. Jag kommer själv att jobba superhårt för att göra såväl lag som klubb stolta över Köping Stars.

(Pressmeddelande Köping Stars)

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation