• loggo

   

Coach Gehrke lämnar Stars efter säsongen

 

Torbjörn Gehrke, coach i Köping Stars, har meddelat att han inte förlänger sitt kontrakt med klubben. Kontraktet går ut efter basketsäsongen och Gehrke lämnar för att flytta ihop med sin fru.

"Det stämmer. Jag och min fru har varit särbos i tio år, och nu har hon fått ett nytt jobb som innebär flytt. Vi behöver flytta ihop igen efter allt pendlande. Det sliter på äktenskapet att bara ses tre/fyra dagar i månaden," säger Gehrke.

Vad ska du själv göra efter säsongen?

"Det kan jag inte svara på. Nu är så mycket annat som vi behöver ta tag i. Jag behöver göra en operation av mitt knä samtidigt som jag följer med henne och lovat hantera markservicen i familjen. Framåt hösten kanske det blir ett omtag i vardagen – vad kan jag göra, vad finns att göra och vad vill jag göra."

Har du coachat färdigt?

"Jag fyller visserligen 57 år i sommar, och har ägnat de senaste 22 åren att coacha landslaget eller basketlag i högsta ligan. Nu får jag för första gången på alla dessa år mer än en vecka sommarledigt. Men det vore osannolikt att tro att jag gjort mitt sista coachinguppdrag. Blir det nå´t mer så vill jag vara i ett lag med större ekonomisk budget och vara ett topplag."

Beskedet att du lämnar Stars efter säsongen kommer när det fortfarande återstår fem matcher i SBL:s grundserie och förhoppningsvis kvartsfinalspel. Vad får det för effekt, Torbjörn?

"Absolut ingen alls, snarare tvärtom. Om Köping Stars tar beslut om en fortsättning i SBL är det bara positivt att få ut ”jobbet är ledigt” i rekryteringen av ny coach. För spelarna – ingen har flerårskontrakt – har det heller ingen betydelse. Det är ingen ”issue” för dem utan vi går till jobbet varje dag och gör det vi ska göra."

Det är kanske för tidigt att summera din tid (tre säsonger) i Köping Stars. Ändå, hur har det varit?

"Klubben har gått igenom en process och sen ett stålbad. 2.0-visionen innebar oerhört mycket arbete och det har varit kul att vara med på resan. Stars har gått från att ha höga ambitioner till att strukturera och bygga om från grunden med ambitionen och en insikt vad som krävs för att ta ny fart. Det handlar inte enbart om vinster och förluster, utan om strukturer, alla människor runt laget och hur vi arbetar som klubb. Köping Stars har en minst lika proffsig verksamhet som våra fyra svenska topplag i SBL. Sen kan vi ju alltid önska oss större ekonomiska förutsättningar och att kunna öka budgeten."

I morgon tisdag är det ny hemmamatch för Köping Stars, nu mot Jämtland vars coach Adnan Chuk också aviserar att han lämnar norrlandsklubben efter säsongen. Coachjobbet sliter?

"Ja, få begriper exempelvis att jag som coach inför säsong sitter tio-tolv timmar per dag med tevetittande och pratar med spelare och agenter för att bygga ett lag. För min del blir det nyttigt att ta ett kliv tillbaka, omgruppera, utvärdera och sen ta beslut om jag vill fortsätta eller göra något annat."

Peter Seger, ordförande i Köping Stars, är inte helt förvånad över coach Gehrkes besked.

"Har haft det lite på känn. Torbjörn Gehrke är en fantastisk karismatisk person som verkligen ställt upp för Köping Stars. Brytt sig om klubben och gjort så mycket mer än enbart coacha. Sen har han inte haft den budget som i tidigare klubbar, men det visste Torbjörn om när han kom till klubben."

Nu ska säsongen slutföras…

"Torbjörn kommer att fortsätta göra ett bra jobb."

(Pressmeddelande Köping Stars)

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation