• loggo

   

Ny näringslivschef

 

Köpings kommun har utsett Richard Folkebrant till sin nya näringslivschef, det meddelar Köpings kommun i ett pressmeddelande. Rickard kommer med en bred bakgrund från både den privata och offentliga sektorn och betonar politikens fokus på näringslivsfrågor som en avgörande faktor för att tacka ja till tjänsten. "Jag upplever att det finns ett genuint intresse från såväl tjänstepersoner som politiken att satsa på näringslivsfrågor i Köping", säger han.

Kommunchef Sara Schelin välkomnar Folkebrant till Köping och betonar vikten av samverkan och utveckling för att fortsätta arbetet kring näringslivsfrågor.
Per Ågren, kommunstyrelsens ordförande, ser Rickard Folkebrants gedigna erfarenhet från både privata näringslivet och offentlig förvaltning som en styrka för Köpings kommun.

Rickard ser dialogen med näringslivet som en viktig första uppgift och ser fram emot att vara en del av teamet som stöttar Köping och övriga Västra Mälardalen i det gemensamma näringslivsarbetet. Den politiska majoriteten har höjt näringslivsfrågorna som ett viktigt område i sin avsiktsförklaring, och kommunalråd Astrid Lamprecht ser positivt på rekryteringen av Richard som kommer att möjliggöra en uppskalning av utvecklingen och samarbetet mellan näringslivet och politiken i Köpings kommun.

Rickard Folkebrants första dag på jobbet blir den 21 augusti och han ser fram emot att tillsammans med det lokala näringslivet och dess företrädare bilda sig en uppfattning om deras syn på näringslivsarbetet i kommunen.

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation