• 4
  • 202104
  • loggo

   

Förskola nominerad till pris

 

Förskolan Sagostugan i Köping är nominerad till två priser i prestigefyllda White Guide Junior. Det är en nationell tävling där helheten bedöms. "Att bli nominerade i White Guide är helt otroligt", säger förskolekockarna på Sagostugan i ett pressmeddelande från Köpings kommun. 

Nyligen släpptes nomineringarna till klasserna Årets gastronomiska rektor 2019 och Årets förskolekök 2019. Förskolan Sagostugan i Köping är nominerad i båda klasserna.
- Det känns jätteroligt och spännande. Vi har ett bra samarbete mellan kök och förskola och vi förstår varandras roller, för att utifrån det ge det bästa till våra barn, säger förskolechef Viviann Körner.
- För att få med alla på tåget krävs det ett nära samarbete, fortsätter biträdande förskolechef Marie Andersson.
De båda är nominerade till priset Årets gastronomiska rektor 2019.

Men Sagostugan är alltså även nominerad i kategorin Årets förskolekök.
- Det är en bekräftelse på att vi jobbar rätt. Det som oftast glöms bort är att vi arbetar i ett litet modulkök där förutsättningarna inte är de bästa. Att bli nominerade är stort! Vi förstår nog inte riktigt hur stort det här är, säger förskolekocken Nina Jensen.
Det är mycket hårt arbete som ligger bakom nomineringarna:
- Vi har fått till en helhet, en röd tråd, och arbetar hela tiden att få med alla på tåget: kök, ledning, pedagoger och barn exempelvis genom matråd, måltidspedagogik, en liten odling med mera, säger Andrea Åkesson, förskolekock.

Vinnarna avslöjas på en gala i Malmö 17 september.
- Att bli nominerade i White Guide är helt otroligt. Nu blir det roligt att åka på gala, säger förskolekockarna.

Juryn i White Guide Junior och White Guide Senior har testat drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden det senaste året. bedömningen grundar sig på helheten: smak och näring, måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.

  

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation