• loggo

   

Nya hyror klara i Köping

 

Köpings Bostads AB (KBAB) och Hyresgästföreningen har tecknat en tvåårig överenskommelse om justering av hyror för bostäder och lokaler med förhandlingsklausul. Överenskommelsen innebär att hyrorna i genomsnitt ökar med 5% från den 1 mars 2024, och med 4,5% från samma datum 2025. Bakgrunden till höjningen är de ökande kostnader som KBAB, liksom övriga i omvärlden, drabbas av. Taxor, räntor, material och tjänster har alla ökat i pris under de senaste åren.

Vi är medvetna om att många av våra hyresgäster har det besvärligt ekonomiskt och har gjort en total översyn av alla våra kostnader för att inte höjningen ska bli ännu högre, säger VD Peter Landin i ett pressmeddelande.

KBAB är medvetna om att många av deras hyresgäster har det besvärligt ekonomiskt. En total översyn av alla kostnader har gjorts för att inte höjningen ska bli ännu högre.

Vi har också haft konstruktiva diskussioner med Hyresgästföreningen för att hitta en balanserad höjning som på ett rimligt sätt tar hänsyn till hyresgästernas förutsättningar och KBABs behov, säger Peter Landin.

KBAB är det kommunägda bostadsföretaget i Köping och äger ca 2700 lägenheter. Utbudet av lägenheter är varierat, från lägenheter i kulturhus till helt nybyggda lägenheter. KBAB har också ca 100 markbostäder i sitt bestånd. Deras lägenheter finns i Köping, Kolsva och i Munktorp.

(Pressmeddelande Köpings Bostads AB)

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation