• loggo

   

Arboga kommuns sommarjobbsmässa en succé

 

Onsdagen den 7 februari arrangerades Arboga kommuns första sommarjobbsmässa i Medborgarhuset. Mässan var en succé med stort intresse från både ungdomar och företag.

Syftet med mässan var att matcha arbetsgivare som söker arbetskraft med ungdomar som vill ha ett sommarjobb. Kommunen har behov av cirka 200 feriearbetare, bland annat inom hemtjänst, vårdboende och Ekbacksbadet.

Flera företag deltog i mässan, bland annat Götlunda Glass, ICA Supermarket och Försvarsmakten. Götlunda Glass söker 50 säsongsarbetare till sina verksamheter, bland annat Hjälmare kanalcafé. ICA Supermarket i Arboga centrum söker tiotalet butiksarbetare.

Under mässan fanns även information om Kulturentreprenörer, en satsning där unga kulturintresserade kan jobba som underhållare på gator, torg och på äldreboenden. 25 platser finns tillgängliga i Köping, Arboga och Kungsör.

Sommarjobbsmässan i Arboga var en positiv upplevelse för både ungdomar och företag. Det är en bra möjlighet för unga att få en första rad i CV:t och en inblick i arbetslivet.
 
 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation