• loggo

   

Brottstopp 13/12

 

Julen är en tid för glädje och fest, men det är också en tid då bedragare är extra aktiva. Polisen i Köping varnar för ett ökande antal bedrägerier i samband med julhandeln.

De vanligaste bedrägerierna som förekommer under julen är:

Phishing, där bedragare skickar e-post eller sms som ser ut att komma från legitima källor, till exempel en bank eller ett postföretag. I e-posten eller sms:et uppmanas mottagaren att klicka på en länk eller ange sina personuppgifter.
Telefonbedrägerier, där bedragare ringer upp och utger sig för att vara från en myndighet eller ett företag. I samtalet uppmanas mottagaren att betala en skuld eller ge ut sina personuppgifter.
Falska webbplatser, där bedragare skapar en webbplats som ser ut att vara den officiella webbplatsen för ett företag eller en organisation. På webbplatsen uppmanas besökare att ange sina personuppgifter eller göra en betalning.

På morgonen den 4 december brann det i förvaltningshuset på Nibblesbackevägen i Köping. I huset finns bland annat Köpings kommuns socialförvaltning och kommunkontoret. Polisen utreder branden som mordbrand. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser i samband med branden. Om du har några uppgifter som kan vara av intresse för polisen, vänligen kontakta dem på telefonnummer 114 14.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation