• loggo

   

Köpingsboken 2023

 

Den 24:e upplagan av Köpingsboken har nu distribuerats till återförsäljare runt om i staden. Boken är skriven av ett tjugotal lokala skribenter.

En av berättelserna handlar om köpingsprofilen Gunnar Bemert, skriven av Ewa Nilsson. Bemert var en omtalad man som arbetade som både polis och fotograf. Han var även en skicklig historieberättare och älskade att dela med sig av sina erfarenheter.

En annan fascinerande story är signerad Ulf Eneroths bror Kenneth Eneroth. I sin artikel skriver han om herrmode och ekiperingar i Köping genom tiderna. Han berättar bland annat om den osannolika galgsamlaren från Olofström.

Tony Ahlm, grafiker, boktryckare och vd för anrika Reklamtryckeriet i Köping, har varit en omistlig bricka i Köpingsbokens existens. Han har stått för layout och tryck av alla årgångar.

Upplagan av Köpingsboken ligger på 800 exemplar, baserad på tidigare års försäljning. Premiäråret 2000 trycktes boken i en förstaupplaga på 2 500 exemplar - som sålde slut.

Köpingsboken är en uppskattad tradition som ger en unik inblick i stadens historia och människor. Den är ett måste för alla som är intresserade av Köping.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation