• loggo

   

DK Bygg vinner markanvisning i Kungsör

 

Kungsörs kommun har utsett DK Bygg & Mark från Enskede till vinnare av en markanvisningstävling för fastigheten Gjutaren 4 i hörnet av Kungsgatan och Hamngatan.

Det vinnande förslaget omfattar ett nytt kvarter med fyra huskroppar med ett varierat utbud av bostadstyper, från radhus till lägenheter i olika storlekar. Huskropparna byggs huvudsakligen av bärande träkonstruktioner och det kommer att användas cirkulärt material i form av bland annat återvunnet fasadtegel.

I runda tal handlar det om 30-talet bostadsrätter med ett snittpris på cirka 34 000 kronor kvadratmetern, samt 28 parkeringsplatser.

Nästa steg i processen blir att kommunen tillsammans med DK Bygg tar fram en detaljplan. Men då det än så länge endast handlar om en anvisning och inte ett markförvärv, ges båda parter rätt att hoppa av projektet om det av någon anledning skulle bli aktuellt.

Innan detaljplanearbetet kan påbörjas, måste marken saneras.

Enligt kommunstyrelsens ordförande finns det behov av nya bostäder i Kungsör, även om bostadsmarknaden generellt är ganska avvaktande just nu. När en eventuell byggstart kan bli aktuell, är det i nuläget svårt att sia om.

 

 


 

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation