• loggo

   

Volvo investerar stort i Köping

 
550 miljoner investeras i en ny fabriksbyggnad och ny infrastruktur på Volvos transmissionsfabrik i Köping. Beslutet innebär att all produktion kan samlokaliseras på området med stora möjligheter till att effektivisera och optimera verksamheten för framtiden.

- Det här är ett mycket glädjande besked som kommer att lyfta hela vår verksamhet och göra oss än mer konkurrenskraftiga, säger Tomas Bäckman, platschef på Volvo Group Trucks Operations i Köping i ett pressmeddelande.

Den nya fabriken byggs i anslutning till företagets produktionsbyggnader vid Ullvileden i Köping och samlar all bearbetning och montering inom samma geografiska område. Samlokaliseringen av produktionen innebär stora möjligheter att effektivisera produktionsprocesser och logistikflöden, samt att samordna liknande verksamheter. Den nya lokalen kommer att vara energieffektiv, erbjuda en ljus och modern arbetsmiljö och vara mer flexibel för att möta framtidens behov.
I investeringen ryms ny infrastruktur med nya vägar och nya ytor för lastning och lossning. Det ingår även fler omklädningsrum, parkeringar och kontor. Dessutom kommer befintlig kontorsmiljö att moderniseras.
Investeringsprojektet kommer att starta omgående. I samband med nybyggnationen kommer företagets äldsta fabriksbyggnad att avyttras.
På Volvo Group Trucks Operations i Köping tillverkas och monteras transmissioner till flera av Volvokoncernens affärsområden.

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation