• loggo
  • vinter1
  • vinter2

   

Utbildning i praktisk viltmatlagning

 

I dag på måndagen hölls en utbildning för 30-talet kockar från kommunens offentliga kök i Köping. På menyn,praktisk viltmatlagning. Utbildningen som ägde rum i Karlbergsskolan, leddes av den mångfaldigt prisade kocken och viltentusiasten Sven-Åke Larsson med meriter som ordförande för Svenska Kockars Förening och huvudman för Svenska Kocklandslaget.

Att viltutbildningen kommit till stånd över huvudet taget, har sin grund i den händelse som skedde vid stigarna i höstas, när en älgko med två kalvar frossade i sig äpplen från villatomter.  De båda kalvarna mötte sitt öde redan under älgjakten. Men kon däremot kom tillbaka till stigarna, var ilsk mot dom boende, varför kommunjägare Michael Gustavsson i slutet av oktober fick i uppdrag att skjuta älgkon .

När Michael fick ta hand om älgen från staten, det vill säga från polisen, bestämde han sig för att skänka köttet, drygt 90 kilo färs till Köpings kommuns barn- och äldreomsorg. Det blev mycket uppskattade och klimatsmarta älgfärsbiffar. I dag, här på Karlbergsskolan, var det kronhjort och vildsvin som utgjorde köttråvara.

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation