• loggo

   

Topplacering i årets NKI

 

Det blev ett riktigt gott betyg för Kungsörs och Arbogas kommuner och det gemensamma Västra Mälardalens Myndighetsförbund på torsdagen, då Sveriges kommuner och regioner ,SKR, för nionde gången presenterade den årliga Nöjd Kund Index, NKI:n gällande företagsklimatet för år 2021.

Undersökningen är en kvalitetsmätning av den kommunala myndighetsutövningen och servicen gentemot företagen, och är en öppen jämförelse mellan kommuner.
Syftet med jämförelserna är att stimulera till utveckling och förbättringar genom att kommuner och regioner lär av varandra.

Av dom deltagande 198 kommunerna och 11 förbund med gemensam förvaltning, placerade sig Kungsör på en sjundeplats med 86 NKI-poäng, Arboga på en 13:e plats med 83 poäng.
Undersökningen har skett i samverkan med näringslivsnätverket Stockholm Business Alliance (SBA).

I SBA:s egna ranking, som omfattar 54 kommuner i åtta län, kniper Kungsör förstaplatsen följd av Arboga på en tredjeplats.
Även Köpings kommun har en positiv utveckling i rankingen och hamnar på en 28:e-plats med 76 poäng medan Hallstahammar backar något till en 43:e plats och 72 poäng.

 

 


 

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation