• loggo

   

Tornet i Arboga säljs

 

I ett pressmeddelande från Arboga kommun meddelas att Fortifikationsverket köper fastigheten Tornet i Arboga. ”Det är oerhört glädjande och positivt för Arboga”, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Röhfors.
Fortifikationsverket är den myndighet som ser till att Försvarsmakten har de lokaler som krävs för sin verksamhet. Fredagen den 13 mars ska Fortifikationsverket teckna ett köpeavtal med det kommunala bolaget Kommunfastigheter i Arboga AB om att förvärva fastigheten Tornet på Vinbäcksleden 15.

Byggnaden kommer till viss del att behöva anpassas till den verksamhet som ska in i lokalerna och inflyttningsdatum är inte klart i dagsläget.

- Vi är glada över att Försvarsmakten utökar sin verksamhet i Arboga. Det är betydelsefullt för kommunens framtid och utveckling. Försvarsmakten är en stor arbetsgivare som har en långsiktighet i sin verksamhet, vilket är väldigt positivt, säger Anders Röhfors i  pressmeddelandet.

För Arboga kommun är det här ett viktigt och välkommet besked. Vi ser fram emot att teckna avtalet med Fortifikationsverket.

- Genom förvärv av fastigheten Tornets 23 000 kvadratmeter säkrar vi bra och ändamålsenliga lokaler för Försvarsmaktens tillväxtbehov i Arboga. Den totala investeringen rör sig om högst 90 miljoner kronor och affären förutsätter att regeringen ger sitt godkännande, säger Göran Wahlström, chef för Fortifikationsverkets projektavdelning.

Den 19 mars ska kommunfullmäktige besluta om att godkänna försäljningen av Tornet. Fastigheten säljs för 84, 5 miljoner kronor.
 

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation