• loggo

   

Godkänt dricksvatten i Arboga

 

Det går nu bra att dricka det kommunala dricksvattnet i hela Arboga kommun samt i Valskog i Kungsörs kommun. Beslut om att upphäva den tidigare kokningsrekommendationen togs under fredagskvällen.

 Flera provresultat har påvisat att inga bakterier finns i det kommunala dricksvattnet. Därför har Västra Mälardalens myndighetsförbund under fredagskvällen tagit beslut om att upphäva kokningsrekommendationen. Denna infördes under torsdagen då tidigare prov indikerat på förekomst av bakterier.

 Invånarna i de tidigare berörda områdena; Arboga tätort, Medåker och Hällarna i Arboga kommun samt Valskog i Kungsörs kommun, kan nu dricka det kommunala vattnet utan att koka det.

 - Det är skönt att vi kunde ge det här beskedet och därmed undvika en längre period med problem. All information vi har nu tyder på att bakterierna har uppkommit vid provtagningen, under transport eller vid analysen. Våra provresultat visar nu att vattnet är tjänligt, säger Ulf Zackrisson, VA-chef i Arboga kommun.

- Vi kommer att fortsätta utredningsarbetet samt genomföra mer omfattande provtagningar under den närmaste tiden. Det gör vi för att säkerställa att detta var en isolerad händelse, säger Ulf. 


Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation