• loggo

   

Engelbrektsloppet tillåts köras som vanligt

 

 

Jordbruksverket har beslutat att Engelbrektsloppet i Norberg får köras i ordinarie tappning, utan att den pågående bekämpningen av afrikansk svinpest äventyras.

Föreningen Engelbrektsloppet fick i oktober klartecken att genomföra en kortversion av loppet, trots rådande restriktioner, men förenat med vissa villkor.

Efter att Jordbruksverket i december minskade storleken på den smittade zonen, har arrangören inkommit med en ny ansökan om att få genomföra loppet i ordinarie tappning. En ansökan som Jordbruksverket nu har beviljat.

– Vi har bedömt att risken för aktiv smittspridning är mycket låg i den här delen av den smittade zonen. Beviljandet gäller under förutsättning att inga nya fynd av smittade vildsvin görs, säger Madeleine Haal Gertzell på Jordbruksverket.

Däremot gäller fortfarande begränsningar av var publik får befinna sig. Enligt villkoret får arrangörerna inte underlätta för publik att följa tävlingen ute i skog och mark. Eventuella åskådarplatser får anordnas inom tätbebyggt område.

 

 


 

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation