• loggo

   

Kungsör satsar på framtidens arbetskraft

 

Kungsörs kommun har gjort en imponerande resa de senaste åtta åren. Från en blygsam plats 286 i Svenskt Näringslivs ranking har kommunen klättrat till en topplacering bland de mest företagsvänliga kommunerna i Sverige.

Men det finns alltid utrymme för förbättringar. För att säkra Kungsörs fortsatta framgång är samarbetet mellan skola och näringsliv avgörande. I går tog kommunen och lokala företagare ett viktigt steg i rätt riktning genom att mötas för att diskutera hur de tillsammans kan utveckla kompetensen hos unga och skapa en ännu starkare koppling mellan utbildning och arbetsliv.

Att stärka banden mellan skola och näringsliv är en nationell utmaning. Många företag, särskilt inom industrin, har svårt att hitta rätt kompetens. Genom att tidigt introducera unga för företagande och arbetsliv kan Kungsör bli en förebild för andra kommuner.

Ung Företagsamhet spelar en viktig roll i detta arbete. Genom att införa UF i grundskolan får eleverna möjlighet att utveckla sina entreprenöriella färdigheter och få en inblick i näringslivet.

 


 

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation