• loggo

   

Äggfallet väcker teknikintresse hos fjärdeklassare

 

Idag avgjordes Äggfallet 2024 i Köping, en spännande tävling där fjärdeklassare får visa sina kreativa och tekniska färdigheter. Eleverna bygger konstruktioner av olika material med målet att skydda ett ägg vid fall från en hög höjd.

I år deltog elva lag från lika många klasser i Köping, och det var en jämn kamp om segern. Till slut var det Nyckebergsskolan klass 4 C som tog hem vinsten med sin imponerande konstruktion.

Äggfallet är ett av flera projekt som arrangeras av Teknikcollege Västra Mälardalen i samarbete med Volvo och GKN. Syftet med tävlingen är att väcka teknikintresse hos unga och inspirera dem till att välja en teknikinriktad utbildning i framtiden. Behovet av teknikinriktad kompetens är stort i Sverige, och Äggfallet vill bidra till att säkra landets framtida innovationskraft.

Tävlingen har arrangerats i 17 år och har blivit en traditionell höjdpunkt för fjärdeklassare i Västra Mälardalen. Förutom Köping har Äggfallet i år även besökt Arboga och kommer att besöka Kungsör nästa vecka.

Veckorna efter skolavslutningen väntar sedan "Teknik för tjejer", en satsning som riktar sig till flickor som ska börja årskurs 9 och står inför gymnasievalet. Målet är att uppmuntra fler flickor att välja teknikutbildningar och bidra till en mer jämställd bransch.

Äggfallet och "Teknik för tjejer" är goda exempel på hur man kan väcka teknikintresse hos unga och inspirera dem till att välja en framtid inom teknik och innovation.

 

 


 

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation