• loggo

   

Rådhuset renoveras för att möta dagens behov

 

Renoveringen och ombyggnationen av Rådhuset i Köping går framåt. Arbetena påbörjades i våras och beräknas vara klara i början av 2024. Renoveringen görs för att anpassa lokalerna efter dagens behov och förändrade arbetssätt. Bland annat kommer arbetsytorna på nedre plan att bestå av mer öppna och flexibla arbetsplatser i kontorslandskap. Här kommer även ett lounge-utrymme att skapas. Receptionen kommer att få en ny placering och den publika delen kommer att skiljas åt från verksamhetsytorna.
I det stora byggnaden med alla dess rum är förstås energianpassning en viktig del av renoveringen för att minska energiförbrukningen.
Rådhusbyggnaden, som ritades av hovarkitekt Johan Fredrik Åbom, stod klar hösten 1877. Här har den lokala polisen men även en restaurang huserat, innan politiken och kommunledning tog byggnaden i anspråk på 1960-talet. Rådhusets övervåning, med den stora salen centralt samt alla arbetsrum, förblir i princip intakta, men givetvis med nya ledningar och ny belysning samt förbättrad värme- och ventilation samt ommålning.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation