• loggo

   

Bil- och teknikmuseet har haft en rekordsommar

 

Bil- och teknikmuseet i Köping har haft en riktig bra sommar. Antalet besökare har varit fler än på många år, och intresset för den pågående temautställningen om brittiska MG har varit stort.

Ökningen följer också trenden som Sveriges Museer konstaterat denna regniga sommar 2023. De svenska museerna har haft en riktig bra sommar 2023. Enligt en sammanställning av branschorganisationen Riksförbundet Sveriges Museer, gjordes hela sju miljoner museibesök på 163 museer under sommaren vilket är en ökning med åtta procent i jämförelse med tidigare år.

Den pågående MG-utställningen har lockat många entusiaster till Köping, såväl från Sverige som besökare från andra länder. Museibesökare har de senaste åren kunnat ta del av flera jubilarer av bilmärken och unika modeller vid de olika temauställningarna. Mini Cooper, Bentley, Citroën, Rolls Royce och senast i fjol Volvo. Och fler lär komma.

MG-utställningen pågår oktober ut, så än finns möjlighet att hinna ta del av den. Däremot förändras öppettiderna från den första oktober.

Det börjar också dra ihop sig till ännu en höstmarknad, vilken också är en viktig inkomstkälla för föreningen. Nämligen nästa lördag 7 oktober mellan klockan 08.00 till 14.00 i Ullvihallen. Då kan bil- och motorentusiasterna frossa i allehanda reservdelar, tillbehör, tidningar, böcker och mycket annat.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation