• 202003
  • loggo
  • 202002

   

Franska elever besöker Ullvi

 

Den här veckan gästas Ullvigymnasiet i Köping av 22 franska elever från Charlie Chaplin-gymnasiet i Lyon. Dessa elever var värdar då en lika stor grupp av elever från Ullvigymansiet i Köping, besökte Lyon i september förra året. Besöken är en del av ett utbytesprogram inom ramen för och finansierat av EU. I det här fallet handlar det om elever inom gymnasieskolan och under temat integration.

En stor skillnad som våra franska gäster upplevt under veckan här i Köping är hur det fungerar i den svenska skolan. Bland annat att svenska elever tar större ansvar för det gemensamma - som exempelvis studierum och utrustning på skolan. I Frankrike ifrågasätter man inte en lärare. Där får du heller inte säga "du" eller tilltala en lärare med förnamn. Givetvis var det en annorlunda upplevelse även för eleverna från Ullvigymnasiet, när dom besökte Lyon i höstas.

På Ullvigymnasiet är det elever från Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet samt elever som läser franska, som deltar i projektet eller programmet.

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation