• loggo

Förlust mot Jämtland

Slutspelståget gick definitivt på tisdagskvällen för Köping Stars efter förlusten mot Jämtland Basket i Östersund. Stars hängde med bra fram till paus (44-41), men efter olyckliga inledningar i såväl tredje som fjärde perioden fick Stars se Jämtland dra ifrån till slutseger, 93-80.

– Vi var inte riktigt på tårna efter pausen, säger Starscoachen Jotti Nikolaidis.

Han hade givetvis hoppats på en annan utveckling, särskilt som Stars i pausen fick besked om att Umeå förlorat sin match mot Nässjö i slutsekunderna. Det lilla hoppet om slutspelet levde fortfarande…

Men det var ett decimerat Köping Stars som inte orkade stå upp mot Jämtland med fem raka hemmavinster. Aleksa Solevic har fortfarande ont i ett revben och James Demery var febrig. I stället fick Niklas Larsson och John Brändmark ta på sig rollerna som guards.

– De gör det bra som bolltransportörer, men vi hade även behövt Niklas skytte, säger Jotti.

Nu sattes Niklas under sina 35 spelminuter under hård press av jämtlänningarna, och svarade för endast nio poäng i matchen.

Med Solevic och Demery ur spel fick det unga Starsgardet med Luka Babic och Simon Klaasma speltid. Unge Klaasma (bilden här ovan) fick till och med starta matchen.

– Det kan vara lättare för en ung talang att få öppna matchen i stället för senare, säger Jotti.

Stars öppnade också bra, tog kampen under korgarna och vann faktiskt matchens flesta returtagningar.

I mitten av första perioden var Stars också i ledningen. Framför allt var Mitch Petersen lyckosam i perioden med åtta poäng och Sean Smith satte två fina trepoängare. I andra perioden gav Sebastian Lindkvist Stars ledningen med 23-21, men det blev sista gången i matchen som Köping var i täten.

Jämtland var i andra perioden loss med elva poängs försprång som mest innan Stars krympte underläget till tre inför pausen.

Men Köping fick ingen bra start efter pausvilan. Jämtland ökade snabbt försprånget till tio poäng och när Stars fortsatte att kasta bort bollar tog Jämtland tog vara på det – ledde som mest med 15 poäng, 69-54. Mikael Axelsson Kaltak höll med en trea och John Brändmarks tvåa nere siffrorna inför slutperioden.

Men det tog tre minuter innan Stars genom Sean Smith fick utdelning i fjärde perioden. Då hade redan hemmalaget redan ökat ledningen till 18 poäng, 77-59 – som blev ledning med 21 innan unge Simon Klaasma gladde med en trepoängare. Matchen var dock redan avgjord, men Stars snyggade till förlustsiffrorna till 93-80.

Nu väntar på lördag Borås hemma i Karlbergshallen innan serien avslutas med mötet mot serieledarna Södertälje borta. Och sen drar det ihop sig mot ett kval – i nuläget mot Alvik – för fortsatt spel i Svenska Basketligan.