• loggo
  • 202104
  • 4

   

Se mötet mellan Uppsala Basket - Köping Stars

 

Efter den knappa förlusten i fredags mot BC Luleå, väntar nu två nyckelmatcher för Stars. På Lördag är det hemmamatch mot Umeå, Norrlandslaget ligger idag två poäng före Köping i kampen om en slutspelsplats. Först väntar bortamatch mot tabell jumbon Uppsala Basket, vinst i den matchen skulle betyda att Stars och Umeå hamnar på samma poäng inför mötet på lördag, såvida inte Umeå tar poäng mot BC Luleå imorgon tisdag. Med andra ord är det upplagt för två riktiga rysarmatcher.

Så här skriver Stars själva om matchen.

Ett pressat Stars har i samtliga tre matcher mot Uppsala lyckats ta sig ur stora underlägen och vunnit. Nu möts lagen igen tisdag kväll i Uppsala i en för Stars synnerligen viktig match.
Förutsättningarna är sedan tidigare kända. Uppsala har haft en tung säsong och får lämna svenska basketligan. Köping Stars har inför de fem sista matcherna fortfarande chansen att ta sig över slutspelsstrecket. Men för att hålla hoppet vid liv krävs seger mot Uppsala i Fyrishov.

– Det blir ingen lätt match, menar coach Jotti Nikolaidis i Köping Stars. Uppsala har talangfulla spelare, och har spelat jämt mot många av ligans lag.

Här finns ju bland annat Axel Nordström som gjorde hela 35 poäng när Köping Stars vann första hemmamatchen efter förlängning mot Uppsala. Å andra sidan har Köping Stars i de tre mötena med Uppsala haft guarden Aleksa Solevic på bästa spelhumör. Aleksa har snittat 25 poäng i dessamatcher. Och vem har glömt trepoängaren av Niklas Larsson i slutsekunderna i första mötet? Skottet innebar förlängning och seger för Stars. Niklas med rutin från spel i Luelå och Jämtland går mot en verklig kanonsäsong under sitt debutår i Köping Stars. Insatsen i fredags med bland annat 20 poäng mot Luleå bedöms som en av Niklas främsta under säsongen – och tog honom in i SBL:s Veckans Lag för första gången.

Jotti Nikolaidis är också imponerad av sin duktige forward:
– Han har fått en större roll hos oss, och har utvecklats. Men så tar Niklas hand om sin kropp och tränar bra. Han är jätteviktig för oss.

I tisdagsmatchen ser Jotti Nikolaidis helst att Stars inte hamnar i lika stora underlägen som i tre tidigare matcher mot Uppsala. 19 poäng (!) som mest i första matchen, 16 poäng i andra matchen och tio poäng i tredje matchen. Luka Babic har varit sjuk och spelar knappast mot Uppsala. Det finns några spelare som dras med skavanker, men Stars tränare hoppas och tror att de kan medverka i den viktiga matchen.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

Vi på Västmanland Television direktsänder från Fyrishov i Uppsala imorgon tisdag när Köping Stars gästar. Sändningen börjar kl.19.00 och kommer bara att visas i tv-kanalen, ej live på webben.

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation