• loggo

   

Basketligan avslutas

 

Säsongen är över i Svenska basketligan. Grundserien ska inte färdigspelas. Det blir inget SM-slutspel.
Svenska Basketbollförbundet  har i samråd med ligaföreningen SBL herr beslutat om att det inte ska spelas någon mer basket den här säsongen. 

Säsongen 2019-2020 avslutas fr.o.m 13 mars. Slutspelet som skulle starta 27 mars ställs in. Nuvarande serieledaren Borås Basket blir svenska mästare 2020 med en asterisk.

Svenska Basketbollförbundet skriver följande i ett pressmeddelande:

Svenska Basketbollförbundets styrelse har tagit beslutet att från och med den 13 mars avsluta all verksamhet, inklusive spel i SBL herr.
– Det är en nödvändig åtgärd, säger Sören Westin, ordförande för SBL herr.

Efter de senaste dagarnas tilltagande spridning av Coronaviruset både i Sverige och världen har Svenska Basketbollförbundet, SBBF, kommit fram till att all tävlingsverksamhet läggs ned fram till den 30 april 2020 eller tills ett annat beslut fattas. Beslutet har tagits i samråd med serieföreningarna för SBL herr och SBL dam.

Det spelas följaktligen inget slutspel i SBL herr denna säsong. Därmed blir de nuvarande serieledarna Borås Basket svenska mästare 2020 med en särskild notering.
– Det är en nödvändig åtgärd. Vi måste alla hjälpas åt för att minska smittrisken. Samtidigt är det naturligtvis trist att behöva ställa in basketmatcher. Men, det viktiga nu är att skydda publik, spelare och funktionärer från att bli smittade, säger Sören Westin.

Mats Carlson, ordförande i SBBF:
– Vid svåra beslut måste man gå tillbaka till sina värderingar. Vi har gemensamt i Svensk Basket beslutat att en av våra grundvärderingar är att vi är mer än basketspelare, vi är samhällsmedborgare och medmänniskor. Det gjorde detta beslut lättare att ta.

Pecka Johansson är både klubbdirektör för Jämtland Basket och ordförande i SBL herrs tävlingsutskott. Han säger så här om torsdagens beslut att ställa in resten av säsongen:
– Det är så klart mycket tråkigt att behöva avbryta säsongen på det här sättet. Vi har tittat på flera olika alternativ, men kommit fram till att det här är det enda alternativet. Det är viktigt att vi alla försöker minimera spridningen av smittan och vi kan inte riskera varken våra spelares eller publikens säkerhet. Vi måste sätta det i första hand och lägga det andra åt sidan.

SBBF:s beslut gäller all tävlings- och utbildningsverksamhet som administreras av Svenska Basketbollförbundet och inbegriper alltså SBL herr, SBL dam, SBL rullstol, Superettan herr, Basketettan dam och herr, RM/USM, Basketligan Special, 3×3-turneringar, regionverksamhet och utbildningsverksamhet.

Beslutet gäller fram till den 30 april eller tills ett annat beslut fattas.

Köping basket skriver:
Köping Stars står bakom och följer detta gemensamma beslut. Beslutet innebär att Köping Stars slutar på en tredje plats i årets SBL och det är vi som klubb självklart oerhört stolta över. Även om detta självklart är en jobbig och trist situation för oss, alla basketälskare och Stars fans, så vill vi skicka ett stort tack till alla Stars fans för det otroliga stöd och intresse ni visat under säsongen! Vi ses nästa säsong! Klubben kontaktar alla biljettköpare till lördagens match för eventuella återköp av matchbiljetter

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation