• loggo

   

66 meter långa balkar lyftas på plats

 

Idag på tisdagsförmiddagen togs ett stort steg framåt i bygget av den nya bron över Kolbäcksån. Den första omgången av 66 meter långa stålbalkar lyftes på plats med hjälp av två mobilkranar.

Balkarna fraktades under gårdagskvällen med specialtransport från Västerås hamn. På plats väntade ett stort team av medarbetare från huvudentrepremören Entry och underleverantören av transporten.

Lyftet gick smidigt och enligt plan. Allt hade förberetts noggrant och med precision. Hela ekipaget inklusive dragbil väger nästan 100 ton, varav balkarna förstås står för den största vikten.

Nästa omgång av balkar ska på plats i morgon onsdag, då E18 mellan Eriksberg och Sörstafors åter stängs av för trafik västerut mellan klockan 09-15.

Bron som helhet beräknas vara klar i slutet av februari, förutsatt att vädret blir mildare.

Det har hänt mycket här längs E18-bygget på kort tid. Så sent som i förra veckan togs den första etappen av den nybyggda sträckan mellan Sörstafors och Morgendal i drift.

I samband med omledningen nästa vecka, mellan Västjädra och Eriksberg, kommer alltså E18 återigen att stängas av den 13 respektive 15 december.

Och just här vid Eriksberg väntar ytterligare vägavstängingar redan på måndag. Sen kommer det att lugna ner sig en tid med avstängningar. Motorvägsbygget kommer till största del att ligga nere under jul- och nyårshelgerna för att återupptas igen den 8 januari. Några jätteprojekt är inte planerade under våren.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation