• loggo

   

Köping och polisen förnyar medborgarlöften

 

Köpings kommun och polisen förnyade på torsdagen medborgarlöftena inför det kommande året. Det är tionde gången som detta sker i Köping.

Avtalet mellan parterna innebär att de gemensamt och i samverkan ska arbeta med kommunens brottsförebyggande och trygghetsskapande frågor.

Nytt för i år är att arbetet inom kommunen från och med 1 juli regleras i en ny lag, ”Lagen om kommuners ansvar för brottsförebyggande arbete”.

Under det gångna året har arbetet bland annat varit inriktat på förebyggande insatser med fokus på barn, unga och unga vuxna. Trots detta fortsätter narkotikaproblematiken, och till den ofta kopplade kriminaliteten med inbrott, stölder och personrån. Därför återkommer detta fokusområde även 2024. En viss minskning av narkotikamissbruket bland unga har kunnat konstateras, däremot en ökning hos äldre.

Ett annat fokusområde 2024 är ökad trygghet i centrum och Nygårdsområdet. Även det en återkommande punkt. Orsaken till det är att dessa båda platser ofta förekommer i de inrapporteringar om otrygghet som allmänheten och andra aktörer gör i det digitala inrapporteringssystemet Embrace.

Polisen och kommunen har ett gemensamt mål att skapa en tryggare kommun för alla. Medborgarlöftena är ett viktigt verktyg för att nå detta mål.

 

 


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation