• loggo
  • vinter
  • vinter2

   

Kolsvarundan 2019

 

Det blev både spänning och dramatik, när Kolsva MS arrangerade den fjärde deltävlingen i rally-SM i lördags.
Det som var bäddat för en riktigt rysare i den tyngsta SM-klassen, klass R5, kom till viss del av sig då Johan Kristoffersson, som var det största hotet mot totalledaren Patrik Flodin, körde sönder bilen strax efter start av den första sträckan av sammanlagt åtta. När sedan både P G Andersson och Fredrik Åhlin tvingades bryta, var segern som i en liten ask för Flodin.

Det var mycket som hände under Kolsvarundan. Trots mycket fina vägar tvingades hela 38 ekipage av cirka 100 startande, bryta av olika anledningar. En avåkning på den första sträckan, med betydligt allvarligare utgång, drabbade Adam Westberg från Torsåker med kartläsare Emil Bergkvist. Adam skadades svårt i ryggen efter den våldsamma kraschen och opererades på Universitetssjukhuset Örebro under söndagen. Emil klarade sig bättre, men var förstås rejält mörbultad.
SS1 ströks efter kraschen, även sträcka 6 fick sedermera strykas efter en bilbrand.

Våra unga Kolsvaförare, Martin Jakobsson och William Binbach, i klass R3 respektive klass R2 lyckades däremot båda ta sig igenom hemmatävlingen. Martin körde in som åtta i klassen, men som tvåa i JSM. En mycket fin placering.
Willam Binbach gick ut med höga ambitioner, men drabbades förstås av Westbergs allvarliga krasch då han startade strax efter, William var påtagligt berörd efteråt. William hamnade även i kö på SS3 då Jari Liiten hade rullat med sin bil. Ändå en fullt godkänd femteplats, trots en hackig tävling.

 

Här ser ni inslaget från Kolsvarundan
 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation