• loggo
  • vinter
  • vinter2

   

Musik som sommarjobb


Den här veckan bjuder tolv högstadieungdomar, elever från Kulturskolan, på musikalisk underhållning vid olika platser i Köping. Eleverna som är uppdelade i två grupper, en brass-grupp och en rock- popgrupp, är det här sommarjobbet frukten av att Kulturskolan efter årsskiftet nu är en del av nya Kultur- och folkhälsoförvaltningen.

I slutet av maj träffade vi bland andra Angelica Olsson och Elvira Rönnbäck som då repeterade för fullt med Tjejbandet inför den då stundande Decibel-konserten. Då spelade de bas respektive gitarr. Det var metal på repertoaren med låtar av Motley Crue och Scorpions. Men vid Gammelgården på tisdagsförmiddan hade de bytt ut gurorna mot trumpeter och bjöd här på en sommarmix med låtar av bland andra Evert Taube, Johann Sebastian Bach och George Riedel. Men även modernare låtskrivare som Jocke Berg från Kent. En viss kontrast onekligen...

På tisdagseftermiddan stod det alltså rock på programmet på Mötesplats Tunadal. Ett åtta personer stort band bjöd på en bredd från Veronica Maggio och Håkan Hellström till Bon Jovi och AC/DC. 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation