• loggo

   

På bild från vänster: Alexandra Lans, Länsförsäkringar Bergslagen, Johan Sterte, Landshövding i Västmanland, Camilla Sjöstedt, Chemity, Mikael Fällman, Almi Mälardalen. Foto: ALMI Mälardalen.

Chemity vinner SKAPA-priset för Västmanland

 

Köpingsföretaget Chemity har vunnit SKAPA-priset för Västmanland 2023. Priset delades ut vid en ceremoni på Västerås slott den 10 oktober.
Chemity utvecklar ett smart digitalt verktyg som förenklar för industriföretag, importörer och distributörer att uppfylla EU:s lagstadgade krav avseende kemikalier i produkter. Verktyget ökar transparensen, spårbarheten och ger underlag och stöd för att välja hållbara produkter.

Motiveringen till priset lyder:
Köpingsföretaget Chemity utvecklar ett smart digitalt verktyg som förenklar för industriföretag, importörer och distributörer att uppfylla EU:s lagstadgade krav avseende kemikalier i produkter. Chemitys verktyg ökar transparensen, spårbarheten och ger underlag och stöd för att välja hållbara produkter. Verktyget ger också stöd för återvinning som i slutändan kan leda till cirkuläritet hos kunderna.

Med vinsten i SKAPA-priset för Västmanland får Chemity en check på 30 000 kronor och en chans att vinna den stora nationella SKAPA-finalen i Stockholm den 9 november. I finalen kan Chemity vinna en prispott på 500 000 kronor.

(Pressmeddelande ALMI Mälardalen)


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation