• loggo
  • vinter
  • vinter2

   

Lasse Åberg på Forum

 

Det har gått hela 40 år sen Lasse Åbergs klassiska film "Sällskapsresan" hade premiär. Den blyge och töntige Stig-Helmer Olsson tog plats i våra svenska hjärtan. En film som levererade både klassiska scener och oneliners, som i allra högsta grad lever än i dag.
Det blev sammanlagt sju filmer om Stig-Helmer Olsson. En annan odödlig tv-serie, i vart fall för oss som kan lägga våra första 50 år till handlingarna, var Trazan & Banarne som klev in i dom svenska vardagsrummen julen 1976. Ett koncept med tecknad film, musik, sketcher och inte att förglömma Doktor Arne å Olyckan.

Men den folkkäre mångsysslaren och multikreatören Lasse Åbergs karriär spänner över så mycket mer. En karriär som han bland annat samlat delar av i sitt alldeles egna museum i Bålsta, som han öppnade i en gammal ladugård 2002.

På onsdag gästar Lasse Åberg Forum i Köping där han kommer att hålla ett föredrag om sitt liv och sin karriär, som han själv summerar som "spretig"...
Nåra timmar innan föreläsningen är det även vernissage på Köpings Utställningshall, där delar Lasse Åbergs konstskatt ställs ut under temat "Art´s Fun". En utställning som pågår fram till och med den 24 april.

 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation