• loggo
  • vinter
  • vinter2

   

Turistmagasinet 2019

 

Nu har säsongens turistmagasin för Västra Mälardalen landat hos Köpings turistbyrå. 20 000 rykande färska exemplar som bär namnet ”Naturnära äventyr och sköna smultronställen”.

På Stora torget i Köping samlas redan nu grupper för diverse guidade turer. Trots att det i år är två år sen filmen Tårtgeneralens spelades in, kommer stora sällskap hit för att följa Hasse P i hans fotspår och även prova på den legendariska ”Halvan” på Konditori Bivur. Det var ju här rekordsmörgåstårtan tillverkades på 1980-talet, det var delvis här som delar av filmen spelades in sommaren 2017. Och just filmen har åter hamnat i fokus, då Västra Mälardalen i fjol blev inspelningsplats för ett realitydrama...

Att regionen erbjuder en hel del läckerheter för gommarna, lämnas självfallet inte i sticket i nya magasinet. Bland annat återfinns här ett reportage om familjeföretaget Köpings Musteri, som i år femårsjubilerar. Här kan du bland annat prova på äppelsafari bland tusentals äppelträd. Eller prova på en antikrunda i den medeltida staden Arbogas pittoreska gränder.
Här finns också ett reportage om det rika fågelliv som präglar Västra Mälardalen, med såväl kända som mer sällsynta arter som kan skådas längs stränderna och vid dom fågeltorn som finns längs Mälaren och Hjälmaren.

Tidningen bjuder som sagt på allehanda tips på aktiviteter och upplevelser, för såväl besökare utifrån som för invånarna här i Västra Mälardalen. Så passa på att hämta just ditt exemplar av ”Naturnära äventyr och sköna smultronställen - i Västra Mälardalen”.


 

Glasgatan 21, 731 30 Köping
Telefon vxl: 0221- 345 40
E-post: redaktionen@vastmanland.tv

© Västmanlands Television
Free Joomla! templates by Engine Templates | Documentation